Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Κάτω η εξουσία38 χρόνια δεν ήταν αρκετά για να σβήσουν τα απελευθερωτικά μηνύματα της εξέγερσης. 38 χρόνια από τότε, ακόμα προσπαθούν αλλά δεν κατάφεραν να σβήσουν τη δίψα και το πάθος για ελευθερία. Η κυριαρχία αφού πρώτα εκμεταλλεύτηκε ότι μπορούσε και ότι της ήταν χρήσιμο από τα γεγονότα της εξέγερσης, αναδιοργάνωσε την εξουσία φορώντας πλέον ένα "δημοκρατικό" προσωπείο. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε κάθε μηχανισμό καθυπόταξης, για να απονοηματοδοτήσει και να αλλοιώσει τα απελευθερωτικά εκείνα χαρακτηριστικά και μηνύματα της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη του 1973. Σ΄ αυτή την προσπάθεια βρήκε πολύτιμους αρωγούς στο πρόσωπο πολλών από τους τότε "πρωταγωνιστές" της εξέγερσης που ενταγμένοι πλέον ολοκληρωτικά στο σύστημα έκαναν τα πάντα για να γίνουν πιστοί υπηρέτες της.

38 χρόνια μετά, όλοι οι σαλτιμπάγκοι της εξουσίας πέταξαν στα σκουπίδια τις μάσκες που φορούσαν και
αγκαλιασμένοι με τους εκπροσώπους του εγχώριου φασισμού ετοιμάζονται να παρελάσουν πάνω στο πτώμα της κοινωνίας. Υποτιθέμενοι σοσιαλιστές, μαζί με δεξιούς και φασίστες αγωνίζονται να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι ανάμεσα σ΄ αυτούς και σε μας υπάρχει η άβυσσος του πλούτου τους και της φτώχειας μας, η άβυσσος των προνομίων τους και η εξαθλίωση της μισθωτής σκλαβιάς. Με τη συνειδητή ή όχι συνεργασία και της αριστεράς, προσπαθούν να μας κάνουν να αναβάλουμε για το μέλλον, τον αγώνα για την συνολική και συλλογική ελευθερία και αξιοπρέπειά μας.

38 χρόνια πριν, το πανό " ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ" που οι πρώτοι εξεγερμένοι ανάρτησαν στο κατειλημμένο Πολυτεχνείο, έδειχνε ξεκάθαρα ότι οι καταπιεσμένοι δεν θα μπορούσαν να εμπιστευτούν κανένα φερόμενο ως σωτήρα, παρά μόνο τον εαυτό τους. Ότι δεν θα μπορούσαν να εμπιστευτούν παρά μόνο τις δικές τους αδιαμεσολάβητες συλλογικές ενώσεις, τη δική τους αντίσταση και αλληλεγγύη. Τόσα χρόνια μετά, το ίδιο εκείνο σύνθημα παραμένει ο στόχος και των σημερινών αγώνων για την απελευθέρωση από τον πολιτικό και οικονομικό φασισμό που βιώνουμε.


 Πηγή: athens.indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου